עקמת מזוהה בדרך כלל עם גיל הנעורים, אך הקשיים האמיתיים באים לידי ביטוי דווקא בגיל המבוגר יותר, לאחר עומסים ממושכים (הריונות, לידות, גידול ילדים…), תהליכי שחיקה מואצים ועייפות השלד.

קבלי הצצה לתהליך השיקום של נשים עם עקמת:

הן מגיעות אליי לקליניקה ומספרות על שגרת יום כאובה ומייסרת כשפעולות פשוטות כמו ישיבה במשרד ונהיגה אינן מובנות מאליהן. במבוכה רבה הן חושפות את חוסר האיזון בגופן, ומגלות לי שאת סגנון הלבוש הרחב אימצו על מנת לטשטש את סימני העקמת בגופן. הדימוי העצמי ואיתו הבטחון העצמי בנקודת שפל.

הפתרון היחיד שהוצע להן עד היום היה ניתוחי.

בקליניקה הן עוברות מסע לתוך גופן: לומדות להכיר את העקמת שלהן ולא להסתתר מאחוריה, מיישמות כלים לצמצום חוסר האיזון ולתיקון היציבה לסימטרית, מחזקות ומאזנות את השלד. טכניקות מנואליות מפיגות את הכאבים ואת העומסים שהצטברו בשלד במשך שנים.

בהדרגה ניתן לראות את החיוך מתרחב, הדאגה מתחלפת באופטימיות, הגוף משנה צורה והופך מאוזן וסימטרי. הכאבים פוחתים והפחדים מפני החמרת העקמת מפנים מקומם לתחושה של שליטה בעקמת. הן לומדות לאהוב את גופן מחדש ויודעות שיש בידיהן כלים עוצמתיים לטיפול בעקמת.

לצערי הרב, האורתופדים שולפים מהר מדי את סכין המנתחים (או את משככי הכאבים) ואינם נותנים הזדמנות לפתרון הבעיה מהשורש על ידי איזון היציבה ושינוי הרגלים. לאחר ששיקמתי בהצלחה רבה מאות מטופלים אני יודעת שאפשר לחיות לצד העקמת חיים פעילים ונטולי כאב. השליחות שלי כמטפלת, היא להפיץ את שיטת שרוט כאלטרנטיבה שמרנית לטיפול בעקמת (בכל הגילאים).